Menu
Luftfoto 1
Nyheder

Kontaktlærerrollen og den gode kommunikation

Bliv rollemodel for dine kontaktelever og undgå elevfrafald.

Hvert år starter et nyt hold elever. Som efterskolelærer skal du derfor kunne nulstille dig selv og dine forventninger til eleverne hvert eneste år ved skolestart for at give dine elever en optimal og fair start på efterskolen. Som efterskolelærer skal du møde dine elever der, hvor de er – midt i livsperiode som er præget af både personlig udvikling og stor usikkerhed. Især de frafaldstruede elever har brug for din opmærksomhed og hjælp for at kunne føle sig velkommen og efterhånden hjemme på efterskolen.

Som efterskolelærer er du dagligt og konstant en rollemodel for dine efterskoleelever. Alt hvad du siger og gør har betydning for din relation med eleverne.  Det er et vigtigt, spændende og også krævende arbejde.

Opmærksomhed på ungdomstidens udfordringer og tendenser samt viden om din kommunikation kan styrke dig i dit arbejde som efterskolelærer.

Dette kursus giver dig en opdatering på, hvad der fylder i unge menneskers liv. Vi prøver at forstå efterskoleelevernes tanker og reaktioner ud fra viden om biografisk og kognitiv udvikling samt nutidens samfunds påvirkning.

Se mere HER