Menu
Luftfoto 1
Nyheder

Evaluering af naturfagsprøven år 1

Naturfag og naturfagsprøven. Hvordan kommer vi videre år 2

Der har været meget fokus på den nye fælles naturfagsprøve i 9.kl. i 2017. Mange har skulle tænke nye ideer ind i den traditionelle undervisning i biologi, geografi og fysik/kemi. Der har været mange spændende tiltag på forskellige skoler, hvor mange metoder og ideer er afprøvet. Men hvad har vi så lært af det første år?

Formålet med kurset:

At vi mødes og evaluerer det første år med denne prøve form. Vi erfaringsudveksler ideer og kommer med indspark til hinanden. Det er her meningen at vi skal lytte til hvad de forskellige skoler har haft af erfaringer med naturfagsprøven.

Ting vi troede var gode, men ikke virkede i praksis – Hvad kan vi lærer af det?

Er der nye undersøgelser kommet frem, som andre skoler og undervisere vil kunne bruge.

Hvordan får vi den daglige undervisning til at harmonere med naturfagsprøven?

Og ikke mindst – hvad gør vi ”bedre” til år 2 med naturfagsprøven?

Undervisere:
Lærere, Ole Andersen & Trine Duedahl Have

Læs mere HER

På vej mod idrætsprøven

Med afgangsprøven i idræt er det for mange idrætslærere blevet nødvendigt at nytænke deres undervisning, så den mere naturligt lægger op til det, som eleverne prøves i. Med dette kursus gives der et bud på, hvordan idrætsundervisningen kan bevæge sig fra primært at være et aktivitetsfag til et fag med fokus på læring og udvikling.

Underviser: Anebine Danielsen

Arbejder pt. som projektleder ved Dansk Skoleidræt. Har været idrætslærer i udskolingen i 15 år, desuden statsligt beskikket censor siden prøvens start. Uddannet Cand. scient. i Idræt og sundhed fra SDU samt folkeskolelærer.

Læs mere her

Klasseledelse i praksis

Lærerens relationskompetence er altafgørende, når vi møder eleverne. Den gode lærer kan derudover både formidle sit fag og være en tydelig leder i klasserummet – det hele er, vigtigt når det handler om læring og trivsel. Kurset tager udgangspunkt i aktuelle undersøgelser og ny viden om bl.a. relationer, feedback og tydelige forventninger til eleverne.

Målgruppe:
Alle lærere og ledere på efterskoler, friskoler og privatskoler.

Læs mere her

Musik som valgfag

Bliv klædt på til arbejdet med musik som valgfag i 7. + 8. klasse.

Om underviseren:
Perry Stenbäck

Freelancende musiker/multiinstrumentalist, komponist, fagbogsforfatter og workshop-/kursusleder.
Perry er uddannet som solist på guitar fra rytmisk musikkonservatorium i København 1999 og har siden da virket som studiomusiker, sideman og underviser.

Læs mere her

Tilmelding

TILMELD DIG DIT KURSUS VED AT KLIKKE HER

TILMELDING KURSER