Menu
8 6 5 1

Det blå guld - Vand som resource

Fagene biologi, geografi og fysik/kemi skal til en fælles prøve i 2018. Få indblik i et tema VAND som resource, som bør være et af dine FFF områder

Periode

29. - 30. aug. 2018

Sted

BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle

Underviser

Lærer og beskikket censor, Ole Andersen

Pris

2850 kr + moms

Tilmeldingsfrist

Løbende online tilmelding

Medbring

computer

NB. I skoleåret 2018-2019 tilbyder vi 2 spændende naturfagskurser á 2 dage med et Fælles Fagligt Fokusområde hver gang kombineret med et pædagogisk/didaktisk tema. 

Kursusbeskrivelse

Man skal  i naturfagene på 7. – 9. klassetrin samarbejde om mindst seks fællesfaglige fokusområder med efterfølgende fælles praktisk-mundtlig prøve i fagene fysik/kemi, biologi og geografi.

Kurset er for dig som, arbejder med tværfagelige problemstillinger, eller kunne tænke dig at blive bedre til at se muligheder i tværfaglig undervisning i naturfagsundervisnigen.

Vand bliver også kaldt det blå guld, og ikke uden grund. I Norden har vi endnu rent drikkevand, mens andre områder er knap så heldige. Vand er samtidig en af grundstenene for alt liv på jord, og vi søger efter flydende vand på andre planet og måner. Ikke nok med det, så er vand et af de få stoffer i kemiens verden, der både udvider sig når det fryser og varmes op. Vand er på mange måder helt fantastisk.

I både biologi, geografi og fysik/kemi forventes det at emnet vand bliver behandlet på en eller anden måde. Og i de fællesfaglige fokusområder er der direkte et emne, der hedder “Drikkevandsforsyning for fremtidige generationer”.

På dette kursus vil vi give et tværfagligt input til hvordan undervisere kan arbejde med emnet vand i et tværfagligt samspil mellem biologi, geografi og fysik/kemi. Der vil anvises handlemuligheder til den daglige undervisning og brugen af dette tværfalige forløb til elevernes afsluttende prøve.  

Indhold:

- Brug af de naturvidenskabelige kompetencer i undervisningen 

- Konkrete undersøgelser og modeller til brug i undervisningen

- Input til undervisningsforløb

- Praktiske undersøgelser i laboratorium   

- Eksempler på tværfagligt indhold i emnet

Arbejdsform

Kurset gennemføres som en kombination af oplæg ved underviseren, debat og opgaveløsning i grupper. Der vil være praktisk arbejde i laboratoriet og/eller i naturen.

Målgruppe

Naturfagslærere i 7. 8. eller 9. klasse.

Om underviseren:

Ole Andersen
Uddannet i fysik/kemi i 2006 fra University College Lillebælt og har derefter undervist i naturfagene på Balle Friskole & Balle musik- & idrætsefterskole. Siden 2009 været beskikket censor i fysik/kemi. Dertil har Ole været tilknyttet EU projekterne Parcel (2009) og eTwinning (2013), hvor formålet har været at skabe dialog mellem undervisere i naturfagene på tværs af landegrænser i EU.

Læs detaljeret program for kurset HER

Online tilmeldning HER

Om fagkurser

BALLE Kursus & Læring gennemfører kurser i skolens fagrækker, samt pædagogiske kurser, som du beskæftiger dig med i dit daglige arbejde. På kurserne får du den seneste viden inden for dit område på et højt fagligt niveau.

Vi afholder bl.a. kurser inden for følgende områder:

  • Fagkurser
  • Pædagogiske kurser
  • Sports- og Idrætskurser
  • Temakurser

Kurserne gennemføres af undervisere, der alle er nøglepersoner inden for deres fag og som har flere års erfaring med faglig formidling.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til BALLE Kursus & Læring!