Menu
8 6 5 1

Naturfag kursus

fødevareproduktion, bæredygtig landbrug. landbrug i landskabet, Konventionel eller økologisk landbrug? Landbrugets miljøpåvirkning Prøvens indhold - få overblik.

Periode

19. - 20. septemper 2017. AFVIKLET!

Sted

BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle

Undervisere

Team af 3 naturfagslærere. Se nederst!

Pris

2750 kr + moms
Tilmelding til alle 8 naturfagskurser er prisen 18000 kr (2250 kr/stk)
Tilmelding til 4 naturfagskurser er prisen 9.500 kr (2375 kr/stk)
Tilmelding til 2 naturfagskurser er prisen 5.000 kr (2500 kr/stk)

Tilmeldingsfrist

Løbende online tilmelding

Medbring

computer og praktisk tøj

Du kan tilmelde dig til et enkelt modul (1-2-3-4-5-6-7-8) eller hele pakken (8 * 15 timer)

Kursusbeskrivelse:

Fra skoleåret 2016-17 skal man i naturfagene på 7. – 9. klassetrin samarbejde om mindst seks fællesfaglige fokusområder. Samtidig indføres en fælles praktisk-mundtlig prøve i fagene fysik/kemi, biologi og geografi, som bliver obligatorisk fra 2016-17. Der indføres også forsøg med en ekstra projektopgave i 9. klasse i naturfag.

Formål med kurset:

Deltagerne vil på kurset blive præsenteret for eksempler på, hvordan naturfagene kan samarbejde og støtte hinanden i elevernes naturfaglige læring. Hvordan kan fagene leve op til de naturfaglige kompetencemål: undersøgelse, modellering, perspektivering, kommunikation? Dette arbejdes der med i teori og praksis ud fra temaet: Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget

Indhold dag 1:

Oplæg fra kursusholder omkring overemnet ”Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget.”. Oplægget vil vise, hvordan de forskellige fag spiller ind i en større sammenhæng i forhold til det fællesfaglige fokusområde.
Mulige emner der kan berøres:  fødevareproduktion, bæredygtig landbrug. landbrug i landskabet, Konventionel eller økologisk landbrug? Landbrugets miljøpåvirkning
Mulighed for at arbejde med praktiske opgaver i laboratorium.

Indhold dag 2: 

Hvad går prøven ud på?
Hvordan vejleder man til prøven?
Overvejelsen til prøven?
Gennemførelse af prøvedagen

Arbejdsform:

Kurset gennemføres som en kombination af oplæg ved underviseren, debat og opgaveløsning i grupper ud fra fælles oplæg, eksempler på praktisk arbejde med undersøgelser og eksperimenter i laboratoriet eller naturen. 

Målgruppe:

Kurset henvender sig til lærere, der underviser i ét eller flere naturfag i 7. – 9. klasse. Flere lærere fra samme skole kan med fordel deltage i kurset.

Om underviserne:

Jens Hviid.
Læreruddannet ved Herning Seminarium i 1982 og har siden da været ansat som lærer i naturfag og matematik ved Søndermarkskolen i Billund (nu BillundSkolen). Efter- og videreuddannet ved Danmarks Lærerhøjskole og har siden 1993 undervist på efteruddannelse af lærere i fysik/kemi og natur/teknologi ved det nuværende University College Syd, hvor Jens er kombinationsansat som pæd. konsulent.
Lærerbogsforfatter til natur/teknik-serierne ”Naturligviis” og ”Regnbuen”, Triple”-serien og fysik/kemi-systemet ”Naturens Univers”, som er udgivet på Alinea i 2011-13.

Ole Andersen
Uddannet i fysik/kemi i 2006 fra University College Lillebælt og har derefter undervist i naturfagene på Balle Friskole & Balle musik- & idrætsefterskole. Siden 2009 været beskikket censor i fysik/kemi. Dertil har Ole været tilknyttet EU projekterne Parcel (2009) og eTwinning (2013), hvor formålet har været at skabe dialog mellem undervisere i naturfagene på tværs af landegrænser i EU.

Trine Duedahl Have
Uddannet i biologi og geografi i 2009 og fysik/kemi i 2013 fra University College Lillebælt. Trine har undervist på Petersmindeskolen, inden hun blev ansat på Balle Friskole i 2016. Trine arbejder med at skabe sammenhæng mellem alle de naturvidenskabelige fag i skolen. Trine er i gang med diplomuddannelsen som Talentvejleder.

Læs detaljeret program for kurset HER

Online tilmeldning HER

Om fagkurser

BALLE Kursus & Læring gennemfører kurser i skolens fagrækker, samt pædagogiske kurser, som du beskæftiger dig med i dit daglige arbejde. På kurserne får du den seneste viden inden for dit område på et højt fagligt niveau.

Vi afholder bl.a. kurser inden for følgende områder:

  • Fagkurser
  • Pædagogiske kurser
  • Sports- og Idrætskurser
  • Temakurser

Kurserne gennemføres af undervisere, der alle er nøglepersoner inden for deres fag og som har flere års erfaring med faglig formidling.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til BALLE Kursus & Læring!